Couscous met pompoen, feta en za'atar spiegeleitjes

30 MIN
2 personen
Couscous met pompoen, feta en za'atar spiegeleitjes

Ooit al eens spiegeleitjes met een kruidenkorst gemaakt? Je zal versteld staan hoe lekker deze za'atar-spiegeleitjes zijn! Ze gaan wonderwel samen met de Midden-Oosters geïnspireerde couscoussalade, met heerlijke geroosterde flespompoen en kruiden. Een blijvertje!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 2 kl ras el hanout
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 sjalot
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • 30 g rozijnen
  • 2 kl za'atar
  • 2 bio-eieren
  • 100 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen, halveer en schep de zaadjes eruit. Snij in blokjes. Schik op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrooi met de ras el hanout en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Schep halfweg om.
  2. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de groentebouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Snij de sjalot fijn. Hak de munt fijn. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Meng de pompoenblokjes, sjalot, munt, citroenzeste en rozijnen door de couscous. Kruid met peper en zout en roer er de extra vierge olijfolie door. Voeg naar smaak citroensap toe.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan, voeg de za'atar toe en bak daarin spiegeleieren. Kruid met peper en zout. De spiegeleieren moeten echt een korstje van za'atar krijgen.
  5. Serveer de couscous met de za'atar eitjes. Verbrokkel er de feta over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 834.93 kcal
Koolhydraten 89.86 g
waarvan suikers 21.76 g
Vet 40.11 g
waarvan verzadigd 12.03 g
Proteïnen 26.37 g
Vezels 7.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin