Salade met geroosterde pompoen, feta en couscous

30 MIN
2 personen
Salade met geroosterde pompoen, feta en couscous

Een kruidige, smaakvolle vegetarische Midden-Oosterse salade met blokjes geroosterde, gekaramelliseerde flespompoen met een frisse couscous, op smaak gebracht met een heerlijke zuur-zoete dressing en munt. De salade wordt afgewerkt met verkruimelde feta. Heerlijke combinaties die je zullen doen smullen!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • 1 stick honing
  • 1 kl komijn
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de pompoen in kleine blokjes. Pers de knoflook. Meng de pompoen met de knoflook in een grote ovenschaal. Kruid met peper en zout. Besprenkel met de olijfolie. Rooster de pompoen 25 minuten in de oven, tot hij goudbruin en gaar is.
  2. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Snij de munt fijn. Was en rasp de schil van de citroen. Doe de extra vierge olijfolie, honing, citroenzeste en -sap, komijn en peper en zout in een kommetje en meng goed. Meng de dressing samen met de munt door de couscous. Schep de blokjes pompoen door de couscous.
  4. Verkruimel de feta boven de couscous en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 706.3 kcal
Koolhydraten 77.18 g
waarvan suikers 15.82 g
Vet 34.83 g
waarvan verzadigd 10.78 g
Proteïnen 18.76 g
Vezels 5.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin