Pompoengratin met vegan burger en witloof-appelslaatje

35 MIN
2 personen
Pompoengratin met vegan burger en witloof-appelslaatje

Ode aan de pompoen met deze pompoengratin: een lekkere groentebereiding gegratineerd in de oven. De kruidige roomsaus geeft het gerecht de typische dauphinoissmaak. We severen het met een vegan burger en een frisse witloof-appelsalade. Heerlijk samen!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 brikje lichte room
  • 40 g gratinkaas
  • 1 stronkje witloof
  • 1 appel
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 vegan burgers
  • 2 el olijfolie
  • 3 el melk
  • 2 el mayonaise
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen en snij in plakjes van 0,5 centimeter.
  2. Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de lichte room in een kom en voeg de melk, de knoflook, tijm, peper, zout en een snuf nootmuskaat toe. Meng goed. Hou even apart.
  3. Vet de ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Schik de flespompoen dakpangewijs in de ovenschaal. Schenk er het roommengsel over. Overstrooi met de gratinkaas en zet de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Maak ondertussen de salade. Halveer het witloof in de lengte, verwijder de harde kern en snij in reepjes. Schil de appel en snij in blokjes. Hak de krulpeterselie fijn. Meng het witloof met de mayonaise, de appel en de fijngehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de vegan burgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  6. Zet de pompoengratin nog 2 minuten onder de grill van de oven voor een mooi goudbruin korstje.
  7. Serveer de pompoengratin met de vegan burger en de frisse salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 777.62 kcal
Koolhydraten 58.4 g
waarvan suikers 25.04 g
Vet 50.83 g
waarvan verzadigd 15.55 g
Proteïnen 16.35 g
Vezels 6.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin