Courgettelasagne met tonijn, spinazie en ricotta

40 MIN
2 personen
Courgettelasagne met tonijn, spinazie en ricotta

Plakjes courgette + een kruidige tomatensaus + ricotta met spinazie + tonijn en herhaal! Werk af met gratinkaas en de oven in. Het resultaat is een heerlijke originele koolhydraatarme lasagne. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1½ courgette
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 300 ml tomatenpassata
  • 100 g spinazie
  • 250 g ricotta
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 40 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pers de knoflook en snij de ui fijn. Trek lange linten van de courgette met een dunschiller. Hak de zachte kern van de courgette grof.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de ui en de helft van de knoflook toe. Laat 2 minuten op een zacht vuur stoven. Voeg de grofgehakte courgette en Italiaanse kruiden toe. Laat nog 2 minuten stoven. Voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpassata toe. Laat de saus 8 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Hak de spinazie fijn. Doe de ricotta, de fijngehakte spinazie en de rest van de knoflook samen in een kom. Kruid met peper en zout en meng goed.
  5. Giet het vocht van de tonijn af. Doe de tonijn in een kommetje en plet met een vork.
  6. Neem een ovenschaal en vet die in met de rest van de olijfolie. Leg er 1/3de van de courgettelinten in. Schep hier de helft van de tomatensaus op. Verdeel er de helft van de ricotta en de helft van de tonijn over. Leg er opnieuw 1/3de van de courgettelinten over en herhaal met de rest van de ingrediënten. Eindig met een laag courgettelinten en strooi er de gratinkaas over. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Serveer de courgettelasagne.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 649.11 kcal
Koolhydraten 28.89 g
waarvan suikers 22 g
Vet 37.09 g
waarvan verzadigd 16.02 g
Proteïnen 46.76 g
Vezels 7.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin