Cordon bleu met spinazie, tomaat en geroosterde aardappelen

25 MIN
2 personen
Cordon bleu met spinazie, tomaat en geroosterde aardappelen

Lekker simpel, en toch zo smaakvol, deze gebakken cordon bleu met een salade van spinazie, kerstomaat en sjalot. Daarbij komen nog geroosterde aardappelen. Hier zal het hele gezin van smullen!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 cordon bleus (varken)
  • 2 cordon bleus (varken)
  • 100 g spinazie
  • 100 g spinazie
  • 250 g kerstomaten
  • 250 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 1 sjalot
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • peper
  • zout
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de cordon bleus 4-5 minuten aan elke kant op een zacht vuur.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de cordon bleus 4-5 minuten aan elke kant op een zacht vuur.
  4. Maak ondertussen een salade. Doe de spinazie in een kom. Snij de kerstomaatjes in kwartjes en de sjalot in fijne ringen en meng ze door de spinazie. Maak een dressing met de extra vierge olijfolie, de balsamico en peper en zout. Meng vlak voor het serveren door de salade.
  5. Maak ondertussen een salade. Doe de spinazie in een kom. Snij de kerstomaatjes in kwartjes en de sjalot in fijne ringen en meng ze door de spinazie. Maak een dressing met de extra vierge olijfolie, de balsamico en peper en zout. Meng vlak voor het serveren door de salade.
  6. Serveer de cordon bleus met de spinaziesalade en de geroosterde aardappelen.
  7. Serveer de cordon bleus met de spinaziesalade en de geroosterde aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 667.95 kcal
Koolhydraten 55.89 g
waarvan suikers 1.92 g
Vet 33.31 g
waarvan verzadigd 4.22 g
Proteïnen 34.03 g
Vezels 7.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin