Slavink met geroosterde patatjes en uiensaus

30 MIN
2 personen
Slavink met geroosterde patatjes en uiensaus

Slavinken zijn balkjes gehakt, omhuld door een jasje van spek. Daarbij komen geroosterde patatjes, een heerlijk uiensausje en knapperige blaadjes sla.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 little gems
  • 2 uien
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 slavinken
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Maak de blaadjes los van de little gem. Snij de ui in halve ringen. Hak de peterselie fijn.
  3. Smelt de boter in een pan en voeg de uien toe. Bak de uien op een zacht vuur. Schep de uien na 5 minuten naar 1 kant van de pan, verhoog het vuur en bak de slavinken rondom goudbruin. Leg de slavinken in een ovenschotel, dek af met aluminiumfolie en zet nog 8 minuten mee in de oven.
  4. Bestrooi de uien met de bloem en laat kort bakken. Voeg per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel er de runderbouillon bij. Roer goed om en laat indikken tot je een mooie saus hebt. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Serveer de slavinken met de geroosterde aardappelen, de uiensaus en de little gem blaadjes. Strooi er de fijngehakte peterselie over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 778.76 kcal
Koolhydraten 52.28 g
waarvan suikers 9.69 g
Vet 47.12 g
waarvan verzadigd 15.81 g
Proteïnen 32.51 g
Vezels 9.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin