Slavink met geroosterde patatjes en uiensaus

30 MIN
2 personen
Slavink met geroosterde patatjes en uiensaus

Slavinken zijn balkjes gehakt, omhuld door een jasje van spek. Daarbij komen geroosterde patatjes, een heerlijk uiensausje en knapperige blaadjes sla.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 little gems
  • 2 uien
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 slavinken
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Maak de blaadjes los van de little gem. Snij de ui in halve ringen. Hak de peterselie fijn.
  3. Smelt de boter in een pan en voeg de uien toe. Bak de uien op een zacht vuur. Schep de uien na 5 minuten naar 1 kant van de pan, verhoog het vuur en bak de slavinken.
  4. Wanneer de slavinken gaar zijn, schep ze uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Bestrooi de uien met de bloem en laat kort bakken. Voeg per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel er de runderbouillon bij. Roer goed om en laat indikken tot je een mooie saus hebt. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  5. Serveer de slavinken met de geroosterde aardappelen, de uiensaus en de little gem blaadjes. Strooi er de fijngehakte peterselie over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 793.16 kcal
Koolhydraten 54.72 g
waarvan suikers 12.13 g
Vet 47.2 g
waarvan verzadigd 15.85 g
Proteïnen 32.99 g
Vezels 10.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin