Hamburger met venkel-aardappelgratin en veldsla

30 MIN
2 personen
Hamburger met venkel-aardappelgratin en veldsla

Grootmoeders kost, maar dan in een modern jasje, met deze sappige hamburgers met venkel-aardappelgratin en frisse veldsla voor erbij. Echt lekker comfort food in een half uurtje op tafel!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkel
  • 2 takjes tijm
  • 1 kl venkelzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g gratinkaas
  • 1 sjalot
  • 200 g gemengd gehakt
  • 50 g veldsla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes. Kook de aardappelschijfjes gedurende 10 minuten en giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de venkel in fijne plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de venkel, venkelzaadjes en tijm aan, gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  3. Vet een ovenschaal in met wat boter en schep hierop eerst de gestoofde venkel en tijm. Pers de knoflook en strooi het over de venkel. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en verdeel de lichte room over de ovenschaal. Bestrooi met de gratinkaas en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Snij de sjalot fijn. Meng het gehakt met de fijngesneden sjalot en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen per persoon een mooie hamburger van het mengsel. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de hamburgers 4-5 minuten aan elke kant.
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout. Serveer de hamburgers met de gratin en de veldsla, met de dressing erover gesprenkeld.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 859.83 kcal
Koolhydraten 53 g
waarvan suikers 3.41 g
Vet 58.4 g
waarvan verzadigd 23.2 g
Proteïnen 29.42 g
Vezels 8.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin