Consommé met eendenborst

170 MIN
4 personen
Consommé met eendenborst

Consommé met eendenborst is een heerlijk verfijnde soep met een Aziatische twist. De soep is mooi helder en smaakt vlezig af.

Ingrediënten

  • 1 eend, het karkas
  • 1 eendenborstfilet
  • 1 wortel, grof gehakt
  • 1 prei, grof gehakt
  • 25 g eekhoorntjesbrood, in plakjes
  • 1 preiwit, in kleine blokjes
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 2 takjes selder, in kleine blokjes
  • 1 l runderbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 8 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg het eendenkarkas in een ovenschaal en rooster 20 minuten in de warme oven.
  3. Breng de bouillon aan de kook. Doe hierin het eendenkarkas, de grof gehakte wortel, prei en het laurierblaadje. Kruid bij met peper en zout en laat 2 uur sudderen. Haal het karkas uit de pot en zeef de bouillon door een neteldoek tot een heldere consommé.
  4. Blancheer de blokjes preiwit, wortel en selder kort in kokend water. Laat ze uitlekken.
  5. Maak enkele inkervingen in de vetkant van de eendenborst en kruid bij met peper en zout. Bak het vlees 5 minuten op de verkant en daarna nog 3 minuten op de huidkant. Laat even afkoelen en snijd dan in fijne plakjes.
  6. Verdeel de plakjes eendenborst, eekhoorntjesbrood en de geblancheerde groentjes over de borden. Schenk hierover de consommé. Werk af met de bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 428.02 kcal
Koolhydraten 8.66 g
waarvan suikers 5.52 g
Vet 28.88 g
waarvan verzadigd 12.58 g
Proteïnen 32.77 g
Vezels 5.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin