Coleslaw

20 MIN
6 porties
Coleslaw

Ontdek de klassieke coleslaw, zoals hij in Amerika geserveerd wordt, met witte kool, wortel en sappige rozijntjes. Een ideaal bijgerecht bij hamburgers.

Ingrediënten

  • 1 witte kool, in julienne
  • 125 g wortelen, geraspt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 125 g rozijnen
  • 5 el mayonaise
  • 1 el azijn
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Week de rozijnen 15 minuten in warm water.
  2. Meng ondertussen de witte kool, de ui en de wortelen in een grote kom. Laat even rusten.
  3. Knijp de rozijnen uit en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze bij de salade.
  4. Maak een dressing door de mayonaise, de azijn, en de suiker met elkaar te mengen. Kruid met peper en zout. Roer deze door de salade vlak voor het serveren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 251.94 kcal
Koolhydraten 29.27 g
waarvan suikers 27.72 g
Vet 10.92 g
waarvan verzadigd 1.53 g
Proteïnen 5.39 g
Vezels 9.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin