Chowder met venusschelpen

45 MIN
4 personen
Chowder met venusschelpen

Chowder is een dikke, heerlijk afsmakende vissoep, in dit geval met delicate venusschelpen en pancetta. Serveer met gezouten crackers.

Ingrediënten

  • 1 kg venusschelp
  • 200 g pancetta
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 stengel selder, in blokjes
  • 1 venkel, in blokjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 4 el mascarpone
  • 15 cl Vermouth
  • 1 l visbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de schelpen gedurende een half uurtje weken in koud gezouten water. Spoel tot alle zand is verwijderd.
  2. Bak de pancetta aan in een eetlepel olijfolie. Voeg de sjalot en knoflook toe en stoof ze glazig. Voeg na enkele minuten de wortel, de selder, de venkel, de tijm en de laurierblaadjes toe. Kruid bij met peper en zout en laat de groenten 5 minuten stoven op een zacht vuurtje.
  3. Blus met de vermouth en de visbouillon. Breng aan de kook en voeg de schelpen toe. Laat garen tot ze opengaan. Giet de schelpjes af en zeef het kookvocht.
  4. Breng het kookvocht aan de kook en laat een vijftal minuten inkoken. Roer er de mascarpone door.
  5. Verdeel de soep over de borden en leg er de venusschelpen bij. Garneer met de bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 604.89 kcal
Koolhydraten 23.81 g
waarvan suikers 8.22 g
Vet 33.06 g
waarvan verzadigd 12.69 g
Proteïnen 43.96 g
Vezels 3.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin