Chili con carne met rijst

45 MIN
4 personen
Chili con carne met rijst

Een klassieke bereiding van het Mexicaanse stoofpotje chili con carne. Maak het zelf zo pikant als je wilt! Lekker met eenvoudige rijst en een schepje zure room erbij.

Ingrediënten

  • 600 g rundsgehakt
  • 300 g basmatirijst
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik zwarte bonen
  • koriander
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 potje zure room
  • 1 el olijfolie
  • 2 kl cayennepeper
  • 1 kl komijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken.
  2. Verhit de olie in een stoofpot en stoof de ui, het gehakt en de paprika aan. Voeg de komijn, cayennepeper, de tomatenblokjes en de zwarte bonen toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen.
  3. Kook de rijst: breng 600 ml licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Kruid de chili met peper en zout. Serveer met de rijst en werk af met zure room en koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 850.81 kcal
Koolhydraten 99.23 g
waarvan suikers 7.98 g
Vet 27.17 g
waarvan verzadigd 4.6 g
Proteïnen 44.38 g
Vezels 14.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin