Stoofpotje met tomaat, bonen en kaastoast

25 MIN
2 personen
Stoofpotje met tomaat, bonen en kaastoast

Dit heerlijke gerecht is een mix tussen een chili sin carne en een Franse uiensoep. Lekker vullend door de bonen, verwarmend door de kruiden en de krokante toast met kaas maakt er echt een topgerecht van.

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 laurierblad
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 kl chilivlokken
  • 80 g cheddarkaas
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bevochtig de ciabatta met wat water en zet 10 minuut op een rooster in de oven. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika in blokjes. Spoel de rode bonen en laat uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Stoof de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprikablokjes toe en laat 5 minuten mee stoven.
  3. Voeg de tomatenblokjes en per persoon 100 milliliter water toe. Voeg de laurier, rozemarijn en chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe aan de stoofpot en laat 10 minuten pruttelen. Voeg dan de rode bonen toe en laat opnieuw 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de ciabatta overlangs in twee en snij in de helft. Snij in stukken. Verdeel er de cheddar over. Grill ze 2-3 minuten in de oven. Hak de peterselie fijn.
  5. Vis de laurier en rozemarijn uit de stoofpot. Schep het stoofpotje in kommen en leg daarop de kaastoasts. Druppel er wat extra vierge olijfolie over en werk af met de fijngehakte peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 901.52 kcal
Koolhydraten 108.8 g
waarvan suikers 17.24 g
Vet 31.71 g
waarvan verzadigd 11.74 g
Proteïnen 37.96 g
Vezels 14.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin