Een pasta die iedereen kan bekoren. Door prei en witloof onder de kaassaus te mengen, krijg je zo extra groenten binnen. En wedden dat zelfs je moeilijkse etertjes het witloof niet eens zullen smaken?
Ingrediënten
200 gr cellentani pasta
1 stengel prei
10 gr bieslook
200 gr kippenblokjes
500 ml melk
100 gr geraspte kaas
boter
30 gr bloem
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de prei in fijne ringen en snipper de bieslook fijn. Verwijder de harde kern van het witloof en snijd in repen.
Smelt een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kippenblokjes in 5-8 min. goudbruin en gaar.
Smelt een klontje boter in een ruime pot. Bak de prei en het witloof 5 min. aan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en schep goed om. Voeg de melk en kaas toe en blijf roeren tot de kaas mooi opgenomen is. Schep de groenten, kippenblokjes en bieslook onder de pasta. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de pasta onmiddellijk (zie tip). Smakelijk!
TIP: Je kan deze pasta perfect een dag op voorhand klaarmaken.