Hachis parmentier met kipgehakt, champignons en graanmosterdpuree

45 MIN
2 personen
Hachis parmentier met kipgehakt, champignons en graanmosterdpuree

Voor deze variant op de klassieke parmentier mag je ons altijd wakker maken. Het smeuïge kipgehakt is een perfecte match met de pittige graanmosterd. Klassiekers zoals we ze graag serveren.

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 250 gr champignons
  • 2 stengels prei
  • 1 gele ui
  • 300 gr kippengehakt
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 10 gr platte peterselie
  • graanmosterd (naar smaak)
  • boter
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 4 cm (schillen hoeft niet), zet ze net onder water met een snuif zout en kook zo’n 15-20 min., tot de aardappelen mooi gaar zijn.
  2. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak de champignons kort aan op een hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Schep ze uit de pan en houd apart voor later.
  3. Snijd intussen de prei in ringen. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan en stoof de prei zo'n 4 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper en schep de prei bij de champignons. Snipper de ui fijn. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan en fruit de ui glazig op middelhoog vuur. Voeg tot slot het gehakt toe en bak rul door het met een vork in stukken te prakken. Kruid met de Provençaalse kruiden en zwarte peper.
  4. Hak de peterselie fijn. Giet de aardappelen af en stamp samen met de peterselie, graanmosterd en melk tot een smeuïge puree. Proef en breng op smaak met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  5. Stort het gehakt in een ovenschaal en schik er de groenten op. Bestrijk met de puree, kerf er met een vork een leuk patroon in en zet de parmentier zo’n 15 min. hoog in de oven, tot de puree een mooi korstje heeft en het geheel goed warm is (zie tip). Serveer meteen. Smakelijk!
  6. TIP: Schik enkele kleine klontjes ijskoude boter op de schotel voor een goudbruin resultaat. Of bestrooi met grof paneermeel voor een extra knapperig korstje!