Kip met witloof in zoetzure saus met rijst en sojascheuten

30 MIN
2 personen
Kip met witloof in zoetzure saus met rijst en sojascheuten

Witloof in een Aziatisch gerecht? Jawel, het kan en het is overheerlijk! Wij leerden deze combinatie kennen bij het Chinese restaurant Cuichine in Antwerpen, waar ze regelmatig wat witloof in de wok gooien. Echt het proberen waard!

Ingrediënten

  • ½ blikje ananasschijven
  • 1 stengel lente-ui
  • 3 stronkjes witloof
  • 125 gr witte rijst
  • 2 kipfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el ketchup
  • 2 el zoete chilisaus
  • 10 ml sojasaus
  • 100 gr sojascheuten
  • olie
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 el suiker
  • 1 el witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Laat de ananas uitlekken, maar houd het sap bij. Snijd in blokjes. Hak de lente-ui in schuine ringetjes. Verwijder de harde kern uit het witloof en snijd het witloof in reepjes.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de kip in hapklare blokjes. Kruid de kippenblokjes met zout en zwarte peper en wentel door het maïszetmeel. Verhit wat olie in een (wok)pan en bak kort de kippenblokjes goudbruin op hoog vuur. Straks garen ze nog verder. Haal uit de wok.
  4. Verhit opnieuw wat olie in de (wok)pan en voeg het witloof toe. Pers de knoflook erbij. Roerbak 3 min. Voeg de suiker toe en blus met het ananassap. Laat kort inkoken en voeg de ananas, ketchup, zoete chilisaus, sojasaus en witte wijnazijn toe (zie tip). Voeg de kippenblokjes terug toe. Kruid met zout en zwarte peper. Laat nog 5 min. sudderen. Roer de sojascheuten erdoor.
  5. Serveer de kip met witloof in zoetzure saus met de rijst en werk af met de lente-ui. Smakelijk!
  6. Tip: Houd je van wat pit? Voeg ook wat chilivlokken toe!