Caramelle met aubergines en gorgonzola

55 MIN
4 personen
Caramelle met aubergines en gorgonzola

Ingrediënten

  • 12 pastavellen, gehalveerd
  • 1 aubergine, geschild en in schijfjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 citroen, geperst en geraspt
  • 180 g ricotta
  • 150 g gorgonzola
  • 120 g parmezaan, geraspt
  • 40 g pijnboompitten
  • 4 eidooiers
  • 200 ml room
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • snufje nootmuskaat
  • snufje cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bestrooi de aubergine met zout en laat gedurende 30 minuten rusten zodat het vocht eruit komt. Dep droog met keukenrol.
  2. Fruit in een pan de ui, de knoflook en de aubergine in olijfolie. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  3. Meng het auberginemengsel met de ricotta, de parmezaan en wat peterselie. Breng op smaak met zeste van de citroen, een beetje citroensap, nootmuskaat, zout en peper.
  4. Leg een lepeltje van het auberginemengsel in het midden van het pastavelletje en rol op tot een buisje, draai aan beide uiteinden in tegengestelde richting zoals een snoepje.
  5. Kook de caramelle al dente in gezouten water.
  6. Warm de room op in een pannetje. Voeg geleidelijk en in stukjes de gorgonzola toe. Roer tot alle kaas is gesmolten. Haal van het vuur en roer er de eidooiers door. Kruid met cayennepeper en zout.
  7. Verdeel de caramelle over de borden en overgiet met de saus. Garneer met de pijnboompitten en wat peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 962.62 kcal
Koolhydraten 50.97 g
waarvan suikers 8.19 g
Vet 65.78 g
waarvan verzadigd 30.75 g
Proteïnen 40.58 g
Vezels 6.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin