Taglioni alla Norma

25 MIN
4 personen
Taglioni alla Norma

Taglioni alla norma zijn dikke pastalinten met een heerlijk pittige tomatensaus met gebakken aubergines bij. De Italiaanse keuken ten voeten uit!

Ingrediënten

  • 500 g taglioni
  • 2 aubergines, in schijven
  • 700 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 pepertjes, fijngehakt
  • 200 g ricotta, geraspt
  • 100 ml olijfolie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 3 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de aubergineschijven bruin en zacht in voldoende olijfolie. Breng op smaak met zout. Haal ze uit de pan en laat rusten op een bord.
  2. Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Verlaag het vuur en bak in dezelfde pan de pepertjes en knoflook. Voeg er eventueel wat olijfolie aan toe. Doe er na enkele minuten de tomatenblokjes bij en kruid met oregano, peper en zout. Laat al roerend sudderen tot een saus.
  4. Snijd de aubergine in dunne reepjes en voeg toe aan de tomatensaus.
  5. Giet de pasta af en meng door de saus en aubergine. Kruid eventueel af met peper en zout. Strooi er de basilicum en ricotta over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 515.97 kcal
Koolhydraten 34.64 g
waarvan suikers 6.33 g
Vet 34.62 g
waarvan verzadigd 8.18 g
Proteïnen 14.53 g
Vezels 7.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin