Cannelloni met zalm en doperwtjes

40 MIN
4 personen
Cannelloni met zalm en doperwtjes

Een erg verrassende vulling voor canneloni, de Italiaanse pastabuisjes, deze zalm, erwtjes en ricotta. Een hartverwarmende ovenschotel!

Ingrediënten

  • 500 g zalmfilet, in stukjes
  • 12 lasagnevellen
  • 300 g erwten
  • 4 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 250 g ricotta
  • 400 ml visbouillon
  • 2 el citroensap
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Blancheer de erwtjes 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en laat ze uitlekken.
  3. Meng de zalm met de tomatenblokjes en de erwtjes. Kruid met peper en zout. Leg op ieder lasagnevel wat van de vulling en rol op tot cannellonirolletjes.
  4. Neem 4 ovenschaaltjes en leg in elk schaaltje drie rolletjes. Roer de ricotta los in de bouillon. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  5. Lepel de saus over de cannelloni. Zet de schaaltjes 20 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 587.74 kcal
Koolhydraten 26 g
waarvan suikers 4.43 g
Vet 34.34 g
waarvan verzadigd 11.67 g
Proteïnen 42.28 g
Vezels 5.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin