Cannelloni met krab en ricotta

40 MIN
4 personen
Cannelloni met krab en ricotta

Deze lekkere cannelloni worden gevuld met een mengeling van krab en ricotta en overgoten met een lekkere bechamelsaus en parmezaan. Pure verwennerij!

Ingrediënten

  • 500 g krabbenvlees
  • 400 g cannelloni
  • 3 el bloem
  • 250 g ricotta
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 1 eidooier
  • 500 ml melk
  • 2 el boter
  • 2 blaadjes basilicum, fijngehakt
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.
  3. Laat de boter smelten in een sauspan. Voeg er de bloem aan toe en laat al roerend drogen. Schenk er geleidelijk de melk bij en roer het tot een bechamelsaus. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Doe in een kom 75 gram parmezaan met de ricotta, de eidooier en het krabbenvlees. Meng het goed door elkaar en voeg de basilicum toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
  5. Vul de cannellonibuisjes met het krabmengsel en leg ze naast elkaar in een ovenschotel. Overgiet deze met de bechamelsaus en bestrooi met de rest van de Parmezaan.
  6. Zet 15-20 minuten in de oven tot ze een goudbruin korstje krijgen. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 593.54 kcal
Koolhydraten 32.49 g
waarvan suikers 8.08 g
Vet 30.28 g
waarvan verzadigd 16.97 g
Proteïnen 47.93 g
Vezels 1.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin