Caesar Salade

25 MIN
4 personen
Caesar Salade

Caesar salad is een klassieker onder de salades. De knapperige sla met croutons, gebakken kip, parmezaan en caesar dressing zorgen voor een heerlijk geheel

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 50 g ansjovisfilets, fijngesneden
  • 50 g ansjovis
  • 2 sneetjes wit brood, in blokjes
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 100 g parmezaanschilfers
  • 1 el citroensap
  • 4 el mayonaise
  • 3 kl olijfolie
  • 4 takjes kervel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kleur de broodblokjes in een koffielepel olijfolie. Schep ze regelmatig om. Doe er de helft van de knoflook bij en kruid af met peper en zout. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Doe voor de dressing de mayonaise en het citroensap samen in een kom. Breng op smaak met de rest van de knoflook en de ansjovis. Roer goed en breng op smaak met peper.
  3. Scheur de blaadjes van de ijsbergsla in kleinere stukken. Meng er de dressing en de helft van de kaas door.
  4. Kruid de kippenfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin in de rest van de olijfolie. Laat ze afkoelen en snijd in reepjes. Meng ze samen met de broodblokjes door de salade. Drapeer er de ansjovis over.
  5. Werk de salade af met de overige parmezaan en de takjes kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 465.5 kcal
Koolhydraten 12.02 g
waarvan suikers 2.65 g
Vet 25.56 g
waarvan verzadigd 7.38 g
Proteïnen 47.06 g
Vezels 1.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin