Salade van kip met avocado en rucola

20 MIN
4 personen
Salade van kip met avocado en rucola

Een heerlijk gezonde salade met geblancheerde kip en superfood avocado, een perfecte combinatie! Rucola-sla zorgt voor een kruidige toets.

Ingrediënten

  • 4 kippenborsten, ontveld
  • 120 g rucola
  • 1 avocado, in partjes
  • 15 radijzen, in schijfjes
  • 2 el limoensap
  • 1 kl honing
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de kip in 12-14 minuten gaar in gezouten water. Haal de kip eruit en laat 5 minuten afkoelen alvorens ze in plakjes te snijden.
  2. Meng ondertussen de olie met de honing en het limoensap in een kom. Roer om en kruid met peper en zout.
  3. Verdeel de rucola en de kip over vier borden. Leg er de avocado en de radijsjes bij. Besprenkel met de zelfgemaakte vinaigrette en dien op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 342.99 kcal
Koolhydraten 3.39 g
waarvan suikers 2.51 g
Vet 18.76 g
waarvan verzadigd 3.42 g
Proteïnen 38.66 g
Vezels 4.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin