Caesar salade met avocado

25 MIN
2 personen
Caesar salade met avocado

Een plaatje van een slaatje, deze caesar salade met een avocadoroos. Het vraagt wat oefening om de avocadoroos te maken, maar het resultaat is spectaculair!

Ingrediënten

  • 2 sneden toastbrood
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 el olijfolie
  • 4 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfilets, gezouten
  • 30 g parmezaan
  • 30 g parmezaanschilfers
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij het toastbrood in kubusjes. Pers het sap van de limoen. Halveer de avocado en verwijder voorzichtig de pit en de schil. Snij dwars in fijne plakjes. Schik de plakjes dakpansgewijs naast elkaar en draai op in de vorm van een roos. Besprenkel met wat van het limoensap. Je kan de avocado ook gewoon in blokjes snijden. Snij de Romeinse sla in reepjes.
  2. Bak de kubusjes brood goudbruin in een antikleefpan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout en schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Doe voor de dressing de mayonaise en de rest van het limoensap samen in een kom. Pers het teentje knoflook en hak de ansjovisfilets heel fijn. Rasp de parmezaan en meng alles door de dressing. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de croutons bij de salade en schep voorzichtig de avocadoroosjes op de salade. Werk af met parmezaanschilfers en druppel er de rest van de dressing over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 726.86 kcal
Koolhydraten 19.94 g
waarvan suikers 8.83 g
Vet 61.9 g
waarvan verzadigd 14.31 g
Proteïnen 21.4 g
Vezels 9.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin