Bun cha

30 MIN
2 personen
Bun cha

Bun cha is een gerecht afkomstig uit Hanoi, in Noord-Vietnam. Je kan het daar overal aan street food kraampjes eten, heerlijk! Rijstnoedels met gemarineerd varkensvlees (wij maken er burgertjes van) en een zalige dressing bij. Afwerken met verschillende toppings en genieten maar, zo lekker!

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g varkensgehakt
  • 2 el vissaus
  • ½ rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 2 wortelen
  • 30 g pinda's
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • 150 g rijstnoedels
  • 150 g sojascheuten
  • 2 el bruine suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de lente-ui in ringen. Pers de knoflook. Doe het gehakt in een mengkom, samen met de lente-ui, de helft van de vissaus en de helft van de knoflook. Meng en vorm er met vochtige handen burgertjes van. Leg ze op een bord en zet nog even in de koeling.
  2. Snij de chilipeper overlangs in twee, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij fijn. Pers het sap van de limoen uit en meng met de suiker, de chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de rest van de vissaus, de rest van de knoflook en per persoon 1 eetlepel water. Kruid met peper. Meng tot de suiker is opgelost. Dit is de dressing.
  3. Schil en rasp de wortelen. Hak de pinda's grof. Snij de munt fijn. Pluk de blaadjes koriander.
  4. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 3 minuten koken. Roer regelmatig om. Giet af, spoel met heet water en laat uitlekken.
  5. Verhit een grillpan (of antikleefpan) en bak de burgertjes 2-3 minuten aan beide kanten.
  6. Schep de noedels in diepe kommen en schik er de geraspte wortelen en de burgertjes bij. Schenk er de dressing over. Werk af met de sojascheuten, gehakte pinda's en de munt en koriander en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 874.93 kcal
Koolhydraten 100.92 g
waarvan suikers 33.82 g
Vet 31.45 g
waarvan verzadigd 9.69 g
Proteïnen 42.48 g
Vezels 8.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin