Oosterse bolognaise met rijstnoedels

25 MIN
2 personen
Oosterse bolognaise met rijstnoedels

We nemen de alomgekende Italiaanse bolognaisesaus en maken er een Oosterse versie van, met rijstnoedels. We brengen de verrassende tomatensaus met varkensgehakt op smaak met Aziatische smaakmakers zoals gember en currypoeder. Het resultaat is een verrassend kommetje comfort food met een pittige touch.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 wortelen
  • ½ groene chilipeper
  • 300 g varkensgehakt
  • 2 kl currypoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 g rijstnoedels
  • 10 g koriander
  • 2 el geroosterde uitjes
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Halveer de groene chilipeper in de lengte, schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij in fijne halve ringen.
  2. Verhit de helft van de arachideolie in een grote pan en voeg het varkensgehakt toe. Roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou even apart.
  3. Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de ui en gember toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de knoflook, wortelblokjes, het currypoeder en de groene chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak 5 minuten.
  4. Voeg de tomatenblokjes en het gebakken gehakt toe. Breng de saus aan de kook en laat 7 minuten pruttelen op matig vuur. Kruid met peper en zout.
  5. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 3 minuten koken. Roer regelmatig om. Giet af, spoel met heet water en laat uitlekken.
  6. Pluk de blaadjes koriander. Serveer de rijstnoedels met de saus. Werk af met blaadjes koriander en geroosterde uitjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 942.43 kcal
Koolhydraten 92.04 g
waarvan suikers 18.16 g
Vet 44.5 g
waarvan verzadigd 13.82 g
Proteïnen 38.3 g
Vezels 11.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin