Bulgursalade met muhammara en feta

30 MIN
2 personen
Bulgursalade met muhammara en feta

Muhammara is een heerlijke Midden-Oosterse dipsaus die oorspronkelijk uit Syrië komt. Ze wordt gemaakt met gegrilde paprika's en walnoten. Overheerlijk! We maken een originele bulgursalade waarbij deze saus heel goed past! Alweer een heerlijke ontdekking!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • ½ komkommer
  • 125 g kerstomaten
  • 40 g zwarte olijven
  • 100 g feta
  • ½ citroen
  • 30 g walnoten
  • 1 kl harissa
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Snij de paprika('s) in 8 stukken en verwijder de zaadjes. Leg ze naast elkaar op een ovenrooster, met de schil naar boven. Zet ze 20 minuten onder de grill, tot de schil zwartgeblakerd is.
  2. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  3. Snij de komkommer in blokjes. Snij de kerstomaten in kwartjes. Halveer de olijven. Verkruimel de feta. Pers het sap van de citroen.
  4. Haal de gegrilde paprika('s) uit de oven en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastiekfolie en laat de paprika('s) 5 minuten rusten, zo zal de schil er straks makkelijk af te halen zijn.
  5. Verwijder de schil van de paprika('s). Doe de gegrilde paprika('s) in een maatbeker en voeg de walnoten, enkele druppels citroensap, zout, peper en harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Mix met een staafmixer tot een egale, dikke saus. Dit is de muhamarra.
  6. Meng de rest van het citroensap met de extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng door de bulgur. Roer er dan de komkommer, kerstomaten en olijven door.
  7. Verdeel de bulgursalade over kommen en schep er de muhammara bij. Overstrooi met de verkruimelde feta en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 698.99 kcal
Koolhydraten 57.79 g
waarvan suikers 9.75 g
Vet 40.34 g
waarvan verzadigd 11.12 g
Proteïnen 21.44 g
Vezels 14.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin