Bulgur met geroosterde groenten en geitenkaas

25 MIN
2 personen
Bulgur met geroosterde groenten en geitenkaas

Midden-Oosters en vegetarisch, het is echt zo'n heerlijke match! Vandaag maken we een verrassende bulgursalade met heerlijke geroosterde groenten, munt, pecannoten en daarbij geitenkaas. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • ½ groentebouillonblokje
  • 150 g bulgur
  • 10 g munt
  • 30 g pecannoten
  • 30 g gedroogde veenbessen
  • 1 stick honing
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette in plakjes. Snij de rode ui in plakken. Snij de gele paprika in stukken. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de oven, draai de groenten om en zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  2. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  3. Snij de munt fijn en hak de pecannoten grof.
  4. Meng de munt, pecannoten en veenbessen door de bulgur. Voeg de honing, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en peper en zout toe en meng opnieuw.
  5. Serveer de bulgur met de geroosterde groenten. Breek de geitenkaas in stukken en serveer erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 838.85 kcal
Koolhydraten 83.74 g
waarvan suikers 35.83 g
Vet 43.54 g
waarvan verzadigd 10.47 g
Proteïnen 21.7 g
Vezels 15.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin