Warme Griekse salade met olijventapenade lookbroodjes

25 MIN
2 personen

De klassieke Griekse salade met paprika, komkommer, tomaat en feta ken je ongetwijfeld al, maar wat dacht je van een warme originele versie?

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 2 tomaten
  • 200 g feta
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stokbroodje
  • 40 g zwarte olijven, ontpit
  • 1 el kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de rode ui en paprika in ringen en de courgette en tomaten in schijfjes. Snij de feta in fijne blokjes.
  2. Schik de groenten afwisselend met elkaar in een ovenschotel, bedruppel met 1/3de van de olijfolie en de wittewijnazijn.
  3. Verdeel de blokjes feta over de ovenschotel en strooi er de gedroogde oregano over. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Pel de knoflook. Snij ondertussen de broodjes in plakjes van 1 cm en wrijf elk sneetje in met het gepeld teentje knoflook. Bedruppel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de plakjes brood bij voorkeur in een grillpan, maar in een gewone pan gaat ook.
  5. Mix of hak de olijven en de kappertjes heel fijn. Meng er de rest van de olijfolie door en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de gegrilde broodjes met de zwarte olijventapenade.
  6. Serveer de warme Griekse salade met de lookbroodjes met olijventapenade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 781 kcal
Koolhydraten 57.48 g
waarvan suikers 13.43 g
Vet 49.17 g
waarvan verzadigd 19.38 g
Proteïnen 25.41 g
Vezels 9.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin