Broccolisoep met kaas

20 MIN
4 personen
Broccolisoep met kaas

Geef broccolisoep wat extra cachet, door ze te serveren met gemalen kaas. Een stukje volkorenbrood past er ook goed bij.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 300 g aardappelen, in blokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 100 g emmentaler, geraspt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in gelijke stukken en doe samen met de aardappelen in een pot. Schenk er 1 liter water bij en het groentebouillonblokje. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
  2. Mix de soep. Proef en kruid met peper en zout naar smaak.
  3. Schep de soep in kommetjes en garneer met de geraspte emmenthaler.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 167.87 kcal
Koolhydraten 13.42 g
waarvan suikers 0.53 g
Vet 7.72 g
waarvan verzadigd 4.81 g
Proteïnen 9.96 g
Vezels 2.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin