Broccolisoep

50 MIN
8 borden
Broccolisoep

Hoe laat je kinderen brocolli eten? Met deze overheerlijke zachte soep! Boordevol vitaminen en bovendien erg lekker. Serveer met een lekker toastje.

Ingrediënten

  • 2 aardappelen, geschild en in stukken
  • 600 g broccoli's
  • 150 g prei, in grote stukken
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 30 g bloem
  • 1 l groentebouillon
  • 40 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de broccoli in roosjes en hak de stengel in stukken. Hou een derde van de roosjes opzij en hak deze kleiner.
  2. Stoof de ui glazig in de boter. Roer regelmatig en voeg na enkele minuten de broccoli, de prei en de aardappelen toe. Bestrooi met bloem en roer goed om.
  3. Schenk de groentebouillon bij de groenten. Knoop de tijm met het laurierblaadje tot een kruidentuiltje en hang in de soep. Laat een half uurtje zacht sudderen.
  4. Verwijder het kruidentuiltje en pureer de groenten met een staafmixer. Kruid af met peper en zout. Voeg de kleine broccoliroosjes toe en laat opnieuw even koken.
  5. Verdeel de soep over 4 kommen. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 110.72 kcal
Koolhydraten 10.06 g
waarvan suikers 3.5 g
Vet 5.26 g
waarvan verzadigd 3.14 g
Proteïnen 4.72 g
Vezels 4.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin