Romige prei-aardappelsoep

40 MIN
4 personen
Romige prei-aardappelsoep

Deze romige prei-aardappelsoep is hartverwarmend! Heerlijk met een homp meergranenbrood met echte boter op.

Ingrediënten

  • 2 stengels prei, in ringen gesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • ½ bosje bieslook
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 2 sneden meergranenbroden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pot. Voeg de sjalot, prei en knoflook toe en laat 5 tot 8 minuten garen, maar laat niet verkleuren.
  2. Voeg de aardappelen, kippenbouillon, de takjes tijm, het laurierblad en peper en zout toe en breng aan de kook. Eens de soep kookt, verlaag je het vuur. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Snij het brood in kubusjes en bak de croutons krokant in een antikleefpan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de bieslook in fijne ringetjes.
  4. Haal het blaadje laurier en de takjes tijm uit de soep en mix de soep fijn. Serveer de soep met de bieslook en de croutons.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 163.58 kcal
Koolhydraten 17.24 g
waarvan suikers 0.67 g
Vet 8.92 g
waarvan verzadigd 1.84 g
Proteïnen 3.43 g
Vezels 2.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin