Wortel-raapjespuree met braadworst

30 MIN
4 personen
Wortel-raapjespuree met braadworst

Wortelen en raapjes gaan prima samen, en dan zeker al als je er een puree van maakt. Niets beter dan te combineren met een braadworst en een schep graanmosterd. Echte herfstkost, zo hebben wij het graag op een druilerige dag!

Ingrediënten

  • 4 braadworsten
  • 800 g aardappelen
  • 6 rapen
  • 6 wortelen, grote
  • 1 bosje bladpeterselie, fijngesneden
  • 4 el graanmosterd
  • 2 el boter
  • 1 kl cayennepeper
  • nootmuskaat
  • zout

BEREIDING

  1. Schil de raapjes, aardappelen en wortelen en snij ze in gelijke stukjes. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de groenten gaar in 20-25 minuten. Giet af en doe ze terug in de kookpot. Laat ze enkele minuten droogstomen.
  2. Bak de worsten in een braadpan met de helft van de boter.
  3. Plet de groenten met een pureestamper en doe er de resterende boter, nootmuskaat, cayennepeper, de peterselie en zout bij. Meng tot een puree. Serveer de puree met de braadworsten en een schep graanmosterd.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 755.12 kcal
Koolhydraten 58.01 g
waarvan suikers 18.48 g
Vet 40.2 g
waarvan verzadigd 15.35 g
Proteïnen 37.4 g
Vezels 18.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin