Bouillabaisse

75 MIN
4 personen
Bouillabaisse

Bouillabaise is een Provençaalse vissoep uit Marseille. Je kan het recept volgen, of zelf andere restjes vis toevoegen. Serveer met toast met rouille.

Ingrediënten

  • 150 g rode poonfilets, in stukken
  • 150 g zeebarbeelfilets, in stukken
  • 100 g zalmfilet, in stukken
  • 8 scampi's, schoongemaakt
  • 4 langoustines
  • 500 g mosselen
  • 1 venkel, in ringen
  • 2 tomaten, gepeld en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • ¼ chilipeper, ontpit en in fijne reepjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml room
  • 1 l visbouillon
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui, de look, de chilipeper en de venkel in een eetlepel olijfolie. Breng samen met de visbouillon aan de kook. Zet het vuur lager.
  2. Doe er de tomatenpuree, tomatenblokjes en knoflook bij en roer om. Breng opnieuw aan de kook. Laat 45 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  3. Doe er de rode poon, de zeebaars en de zalm bij en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg hierna de langoustines en scampis toe en laat kort verder garen. Roer zo weinig mogelijk in de bouillabaisse.
  4. Kook ondertussen in een aparte pan de mosselen tot ze open gaan. Haal de mosselen uit het vocht en verwijder ze uit de schelp. Voeg het het kookvocht toe aan de bouillabaisse, samen met de mosselen. Voeg ook de room toe.
  5. Kruid de soep af met peper en zout. Garneer met wat venkelgroen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 542.14 kcal
Koolhydraten 15.23 g
waarvan suikers 4.44 g
Vet 26.96 g
waarvan verzadigd 9.54 g
Proteïnen 59.22 g
Vezels 3.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin