Bouillabaisse met kabeljauw

200 MIN
8 personen
Bouillabaisse met kabeljauw

Bouillabaise is een rijke vissoep uit Marseille met tomaat, met hier kabeljauw in de hoofdrol. Lekker pittig, en afgewerkt met garnalen en mosselen.

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauw, in blokjes
  • 2 rode poonfilets, in stukken
  • 4 tongfilets, in stukken
  • 50 g grijze garnalen, gepeld
  • 20 mosselen
  • 12 tomaten, in blokjes
  • 2 wortelen, in schijfjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • ½ stengel bleekselderij, in boogjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4 el tomatenpuree
  • 4 l visfumet
  • 2 l kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 kl tijm
  • 2 kl laurier
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit wat olijfolie in een grote kookpot. Stoof hierin de wortelen, de paprika, de ui, de bleekselder en de knoflook. Doe er de tijm en de laurier bij. Voeg er op het einde de tomaten en de tomatenpuree aan toe en roer om.
  2. Schenk de visfumet en de kippenbouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat 3 uur op een zacht vuur sudderen. Voeg er 10 minuten voor het einde nog wat peper, zout en cayennepeper naar smaak aan toe.
  3. Zeef de soep en gooi de groenten weg. Verhoog het vuur en laat de bouillon opnieuw opwarmen, maar niet koken. Leg hierin de vis en laat garen. Leg er vlak voor het serveren de mosselen en garnalen in.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 315.99 kcal
Koolhydraten 14.4 g
waarvan suikers 5.96 g
Vet 12.21 g
waarvan verzadigd 4.13 g
Proteïnen 37.19 g
Vezels 4.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin