Bouillabaisse

35 MIN
4 personen
Bouillabaisse

Bouillabaisse is een heerlijke rijke vissoep uit Marseille. Serveer met toastjes met rouille op, dat is een pittige chilimayonaise.

Ingrediënten

  • 250 g kabeljauwfilet, in stukken
  • 12 scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 1 kg mossel
  • 50 g grijze garnalen, gepeld
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 venkel, in fijne plakjes
  • 3 stengels selder, in boogjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 takje bladpeterselie
  • 1 plukje saffraandraadje
  • 250 ml witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de selder en de venkel bij. Laat 1 minuut stoven. Blus met de helft van de wijn en de visbouillon. Doe er de saffraan bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken.
  2. Spoel de mosselen in koud water en kuis ze. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en voeg de mosselen, de knoflook en de rest van de wijn toe. Kruid met peper en zet een deksel op de pot. Laat 5 minuten stomen, totdat de mosselen open komen. Schud op. Zeef het kookvocht.
  3. Doe het kookvocht van de mosselen en het blik tomatenblokjes bij de bouillon. Breng aan de kook. Leg er de scampi's en de stukken kabeljauw bij. Laat 5 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan.
  4. Haal 3/4de van de mosselen uit hun schelp. Doe ze bij de soep en kruid af met peper en zout.
  5. Serveer de bouillabaise met enkele mosselen in de schelp, wat grijze garnaaltjes en werk af met een takje peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 302.37 kcal
Koolhydraten 13.49 g
waarvan suikers 3.64 g
Vet 7.52 g
waarvan verzadigd 1.57 g
Proteïnen 31.85 g
Vezels 3.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin