Rosbief met boontjes in spek, vleessaus en geroosterde krieltjes

35 MIN
2 personen
Rosbief met boontjes in spek, vleessaus en geroosterde krieltjes

Grootmoeder roept, ze heeft lekkere kost klaargemaakt! Nee, eigenlijk moet je dit zelf klaarmaken, maar je zal dat met veel plezier doen, als je weet wat er op het menu staat! Rosbief met boontjes in spek, een lekkere vleessaus en geroosterde krieltjes erbij. Hmmm, iedereen aan tafel!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 300 g rosbief
  • 4 plakjes gerookt spek
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Verwijder de uiteinden van de boontjes. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe. Kook 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  3. Dep het vlees droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de boter in een pan en kleur de rosbief rondom aan. Schep de rosbief in een grote ovenschaal (straks komen de boontjes hier ook nog bij), dek af met aluminiumfolie en zet 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Halveer de plakjes spek. Neem hoopjes van de voorgekookte sperziebonen en rol ze op in een plakje spek. Haal de rosbief uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en leg de hoopjes boontjes naast de rosbief. Zet nog 10 minuten onafgedekt mee in de oven.
  5. Neem de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Zet terug op het vuur, bestuif met de bloem en meng goed. Voeg per persoon 100 milliliter water toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij en voeg de mosterd toe. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken. Breng de vleessaus op smaak met peper en zout.
  6. Snij de rosbief in plakjes. Verdeel over borden en schep er de boontjes in spek en de geroosterde krieltjes bij. Werk af met de saus en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 828.64 kcal
Koolhydraten 49.89 g
waarvan suikers 3.69 g
Vet 38.74 g
waarvan verzadigd 22.5 g
Proteïnen 57.75 g
Vezels 10.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin