'Luiks gehaktbroodje' met pastinaakfrietjes en boontjes

50 MIN
2 personen
'Luiks gehaktbroodje' met pastinaakfrietjes en boontjes

We haalden onze inspiratie bij de Luikse balletjes, en maakten er een heerlijk origineel 'gelakt' gehaktbroodje van! Daarbij komen pastinaakfrietjes en sperziebonen. Een zalige combinatie die ze zeker en vast in Luik zullen goedkeuren!

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 4 el panko
  • 1 sjalot
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 cups Luikse siroop
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 pastinaken
  • 250 g sperziebonen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en doe er het ei (de eieren), de panko, peper en zout bij en meng goed door elkaar met je handen. Vorm er een gehaktbroodje van (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is). Vet een ovenschaal en het gehaktbrood in met de helft van de olijfolie. Zet 40-45 minuten in de oven.
  2. Snij de sjalot fijn. Smelt de boter in een pan en voeg de sjalot toe. Stoof glazig in 2 minuten en strooi er dan de bloem over. Laat kort bakken en voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, wittewijnazijn en Luikse siroop toe. Schenk er per persoon 100 milliliter water bij en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Meng goed en laat indikken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Dit is de saus.
  3. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een aparte bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de rest van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20-22 minuten mee in de oven. Schep halverwege om.
  4. Bestrijk het gehaktbrood met de helft van de saus. Zet opnieuw in de oven. Hou de rest van de saus warm op een zacht vuurtje.
  5. Snij de uiteinden van de sperziebonen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de sperziebonen 7 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  6. Snij het gehaktbrood in plakjes. Serveer de plakjes gehaktbrood met de rest van de saus, de pastinaakfrietjes en de sperziebonen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 803.71 kcal
Koolhydraten 65.76 g
waarvan suikers 23.07 g
Vet 43.74 g
waarvan verzadigd 14.79 g
Proteïnen 35.26 g
Vezels 12.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin