Bobotie

50 MIN
4 personen
Bobotie

Bobotie is een kruidige en pittige gehaktschotel uit Zuid-Afrika. De rozijnen en dadels zorgen voor een zoete, verrassende toets.

Ingrediënten

  • 1 kg rundsgehakt
  • 1 sneetje wit brood
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 6 dadels, in kwartjes
  • 100 g krenten
  • 1 citroen, geperst
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 30 g amandelschilfers, geroosterd
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 4 blaadjes laurier
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verkruimel het brood, laat het 10 minuten weken in de melk. Knijp het uit en bewaar de melk. Laat de krenten weken in het citroensap. Bak de uien lichtbruin in een beetje boter. Laat ze wat afkoelen.
  3. Maak het gehakt aan met 1 ei en het uitgeknepen broodkruim. Doe er het pepertje, de krenten, de kwartjes dadels, de suiker, het kerriepoeder, de chutney en de kurkuma bij.
  4. Schep het in een grote, ondiepe ovenschaal. Leg bovenop de laurier-blaadjes. Besprenkel met olijfolie en zet 30 minuten in de oven.
  5. Klop het tweede ei los met de melk. Schenk bij het gehaktmengsel en zet nog 15 minuten in de oven.
  6. Werk af met geroosterde amandelschilfers en serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 792.46 kcal
Koolhydraten 41.27 g
waarvan suikers 30.57 g
Vet 44.23 g
waarvan verzadigd 19.74 g
Proteïnen 55.67 g
Vezels 5.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin