De Afrikaanse keuken is nog niet zo goed gekend bij ons. Uiteraard is Afrika ook een gigantisch groot continent, en telt ze ontelbaar verschillende keukens... Er zijn héél veel lokale verschillen, maar ook enkele typische ingrediënten die je vaak ziet weerkeren: kip, melkproducten, cassave, bakbananen, rijst, okra, pittige chilipepers en véél kruiden. 

De Afrikaanse keuken is op te delen in 6 verschillende grote regio's: Noord-Afrika, Centraal-Afrika, West-Afrika, De Hoorn van Afrika, Oost-Afrika en Zuid-Afrika. Ingrediënten worden niet vaak geïmporteerd, dus er worden veel lokale producten gebruikt. Héél vaak staan er stoofpotjes op het menu. Vlees is echter niet het hoofdbestanddeel, wegens de beperkte beschikbaarheid.

We zetten enkele echte Afrikaanse toppers op een rijtje: gemakkelijk om klaar te maken, kruidig en overheerlijk!


West-Afrikaans stoofpotje met kip en zoete aardappel


West-Afrikaans stoofpotje met kip en zoete aardappel
Deze stoofschotel met kip is op zijn minst origineel te noemen. Denk aan malse kruidige kip, zachte zoete aardappel en een smaakvolle saus op basis van pinda en amandel. De geur van de ras el hanout verspreidt zich snel en zal hongerige magen in een mum van tijd naar de keuken lokken. Zin in? Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!



Kip yassa met okra


Kip yassa met okra
Yassa is een stoofpotje uit Senegal van vooral ajuinen, citroen en verschillende groenten zoals paprika, wortel en tomaten. Bij de yassa serveren ze meestal kip, maar er zijn ook versies met vis en rund. Bekijk recept



Kip piri-piri met pilafrijst


Kip piri-piri met pilafrijst
Een lekker pittig gerecht met kip uit Afrika, maar door de Portugezen geïntroduceerd op alle continenten tijdens hun wereldreizen. Een gerecht met een verhaal! Bekijk recept



Bobotie


Bobotie
Bobotie is de bekende gehaktschotel uit Zuid-Afrika. Een heerlijk geurige ovenschotel, op smaak gebracht met veel kruiden, ei en rozijntjes. Bekijk recept



Tajine met kefta en ei


Tajine met kefta en ei
Kefta zijn kruidige gehaktballetjes van lamsvlees, en ideaal om in een tajine, met een eitje erbij te serveren. Comfort food uit Noord-Afrika! Bekijk recept