Bobotie uit Zuid-Afrika

45 MIN
4 personen
Bobotie uit Zuid-Afrika

Bobotie is 'n smaaklik gereg uit Suid-Afrika. Dis 'n kasserol met maalvleis, groenbone en rosijntjies. Verstaan jij 'n bietjie? Geniet jou ete nè! Versta je het een beetje? Bobotie is een smakelijk gerecht uit Zuid-Afrika. Het is een ovenschotel met gehakt, sperziebonen en rozijntjes. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 500 g rundsgehakt
  • 3 sneetjes witte broden
  • 400 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g rozijnen
  • 4 eieren
  • 300 ml melk
  • 1 el currypoeder
  • 3 laurierbladeren
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij het brood in stukjes. Snij de uiteinden van de boontjes en snij ze in 3. Kook ze 5 min. in gezouten water.
  2. Meng de helft van de eieren, de helft van de melk, het broodkruim, de rozijnen en het currypoeder in een kom.
  3. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak het gehakt samen met de knoflook en de ui aan.
  4. Meng het gehakt met de sperzieboontjes en de melk-broodmengeling. Kruid met peper en zout. Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep hierin het gehaktmengsel. Zet 20 minuten in een oven van 200 °C.
  5. Klop de rest van de eieren los met de rest van de melk. Haal de ovenschotel uit de oven en schenk er dit mengsel op, kruid met peper en zout. Leg er de laurierblaadjes bij. Zet nog 10-15 min. in de oven, tot het ei gestold is en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 469.72 kcal
Koolhydraten 34.53 g
waarvan suikers 15.65 g
Vet 23.08 g
waarvan verzadigd 1.94 g
Proteïnen 29.71 g
Vezels 6.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin