Savooikoolsoep met spekjes

35 MIN
4 personen
Savooikoolsoep met spekjes

Een heerlijke winterse soep met savooi en aardappel, op smaak gebracht met krokant gebakken spekjes. Ideaal bij koude temperaturen!

Ingrediënten

  • ½ savooikool, grof gehakt
  • 2 prei, in ringen, wit
  • 2 stengels selder, in stukjes gesneden
  • 200 g aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 100 g spekreepjes, gerookt
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot. Voeg de prei toe en laat 3 minuten stoven. Voeg dan de selder, aardappelen, savooikool en kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen
  2. Bak ondertussen de spekjes krokant in een antikleefpan.
  3. Kruid met peper en zout en mix de soep. Serveer met de gebakken spekjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 283.59 kcal
Koolhydraten 18.29 g
waarvan suikers 7.69 g
Vet 15 g
waarvan verzadigd 10.4 g
Proteïnen 11.62 g
Vezels 8.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin