Erwtensoep met rauwe ham

35 MIN
4 personen
Erwtensoep met rauwe ham

Deze lekkere groene soep van erwten is makkelijk klaar te maken. Afgewerkt met krokante stukjes rauwe ham is dit heerlijk verwarmend voor koude dagen.

Ingrediënten

  • 8 sneetjes rauwe ham
  • 150 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 350 g doperwten, diepvries
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 150 ml lichte room
  • 2 l kippenbouillon
  • 2 kl olijfolie
  • 10 g munt, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui aan. Voeg na enkele minuten de erwtjes en de aardappelblokjes toe.
  2. Blus de groenten met de kippenbouillon. Breng aan de kook. Voeg na enkele minuten de munt toe. Kruid bij met peper en zout. Laat nog een kwartiertje doorwarmen.
  3. Pureer de soep fijn met een staafmixer en roer er de room door.
  4. Grill de sneetjes ham krokant op een hete grilplaat. Snijd in kleine stukjes.
  5. Verdeel de soep over de borden. Werk af met de stukjes ham.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 381.35 kcal
Koolhydraten 22.97 g
waarvan suikers 9.02 g
Vet 23.69 g
waarvan verzadigd 11.19 g
Proteïnen 17.37 g
Vezels 7.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin