Kalkoen jalfrezi

40 MIN
4 personen
Kalkoen jalfrezi

Jalfrezi is een Indische curry met Chinese invloeden. We maken een lekker lichte versie met kalkoen, tomaat en lekker veel kruiden. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 600 g kalkoenfilet, in blokjes
  • 250 g basmatirijst
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • ½ citroen, geperst
  • 1 el gember, geraspt
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 kl kurkuma, gemalen
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl korianderpoeder
  • 2 el koriander, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een grote pan. Stoof de ui met de knoflook glazig. Voeg na enkele minuten de kalkoenblokjes toe. Kruid met kurkuma, chilipoeder, peper en zout.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het citroensap toe. Dek af en laat 10 minuten sudderen. Neem dan het deksel van de pan en laat even inkoken tot het vocht verdampt.
  4. Voeg de gember, de komijn en de korianderpoeder toe. Laat nog 5 minuten doorwarmen.
  5. Verdeel de rijst over de borden en schep er de warme jalfrezi over. Werk af met de verse koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 519.11 kcal
Koolhydraten 61.18 g
waarvan suikers 5.51 g
Vet 10.99 g
waarvan verzadigd 1.92 g
Proteïnen 41.32 g
Vezels 4.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin