Biryani met kip

45 MIN
6 porties
Biryani met kip

Biryani is een Indische stoofschotel met kip, veel geurige kruiden en specerijen en rozijntjes. Serveer met een frisse yoghurtsaus (raita) en rijst.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in stukken
  • 400 g basmatirijst
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 cm gember, geraspt
  • 80 g rozijnen
  • 800 ml kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 2 el munt, fijngehakt
  • 5 kardemompeulen
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 kl komijn, poeder
  • ½ kl chilipoeder
  • ½ kl kurkuma
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui met de knoflook en de gember aan. Voeg de chilipoeder, de kurkuma, het komijn, peper en zout toe en roer goed om. Voeg dan de kardemompeulen, de kaneelstokjes en de munt toe. Doe er een scheutje water bij en laat 10 minuten sudderen.
  2. Voeg de stukken kip, de rozijnen, de rijst en de kippenbouillon toe aan de pan. Roer goed om en laat koken op een zacht vuur tot de rijst gaar is.
  3. Verdeel de biryani met kip over de borden en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 477.97 kcal
Koolhydraten 70.31 g
waarvan suikers 14.75 g
Vet 7.52 g
waarvan verzadigd 1.58 g
Proteïnen 29.79 g
Vezels 4.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin