Sticky chicken met noedels, wortel, gember en Chinese kool

40 MIN
2 personen
Sticky chicken met noedels, wortel, gember en Chinese kool

De term 'sticky chicken' gaat eígenlijk over de gesuikerde marinade. We geven er een licht andere betekenis aan: de kippenblokjes in dit bordje zijn zó lekker dat we er niet af kunnen blijven. De combi met de groentjes en noedels is hémels.

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 Chinese kool
  • 1 lente-ui
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr verse gember
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 el sojasaus
  • 2 kipfilets
  • 125 gr udon noedels
  • 25 gr gefrituurde uitjes
  • olie
  • maïszetmeel
  • 2 el suiker
  • 1 el wittewijnazijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Spoel de wortel en boen goed schoon. Schillen mag, maar hoeft niet. Snijd de wortel in blokjes van 0,5 cm en de Chinese kool in fijne reepjes. Snipper de lente-ui fijn en snijd de limoen in partjes.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
  3. Marinade: meng 2 kl maïszetmeel met 120 ml water en zet opzij. Pers de knoflook en rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Verhit een scheutje olie op middelhoog vuur en roerbak de knoflook samen met de gember gedurende enkele seconden. Voeg het water met maïszetmeel, de tomatenpuree, suiker, witte wijnazijn en 1 kl sojasaus toe. Laat de marinade indikken en haal van het vuur.
  4. Snijd de kip in hapklare stukjes. Schep de kippenblokjes in een kom en meng 2 el maïszetmeel, 1 kl sojasaus en 1 el olie eronder (zie tip). Bak de kippenblokjes langs alle kanten mooi goudbruin.
  5. Voeg de marinade toe aan de kippenblokjes en bak tot alles opgewarmd is. Houd warm.
  6. Kook intussen de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  7. Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Roerbak de Chinese kool samen met de wortel in 8-10 min. gaar. Meng de noedels onder de groenten en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  8. Serveer de sticky chicken met de noedels en de groenten. Werk af met de lente-ui, gefrituurde uitjes en partjes limoen. Smakelijk!
  9. TIP: Weinig tijd? Sla deze stap gerust over. De kip zal iets minder 'sticky' zijn, maar de smaken zitten voornamelijk in de marinade.