Noedels met kippengehakt, wokgroenten en tikka masala currypasta
25 MIN
2 personen
Een zalig bordje comfortfood bomvol smaak én supersnel klaar. Zo kan jij extra genieten van een gezellige herfstavond. Wat heeft een mens nog meer nodig?
Ingrediënten
1 el sojasaus
150 gr udon noedels
300 gr kippengehakt
2 kl currypasta tikka masala
1 teentje knoflook
400 gr wokgroenten
2 stengels lente-ui
25 gr gefrituurde uitjes
olie
1 el bruine suiker
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Meng de sojasaus met de bruine suiker.
Breng een pot met water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet de noedels af en schep ze terug in de pot. Voeg het soja-suikermengsel toe en laat lichtjes karameliseren op middelhoog vuur. Haal van het vuur.
Verhit een scheutje olie in een ruime pan. Bak het gehakt rul door het met een vork of spatel in stukken te prakken. Roer niet te veel, zo krijgt het gehakt de kans om krokant te bakken. Voeg de currypasta eraan toe (zie tip). Pers de knoflook erbij en breng op smaak met zout en zwarte peper. Schep het gehakt bij de noedels. Voeg opnieuw een scheutje olie toe aan de pan roerbak de wokgroenten gaar in zo'n 5 min. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Schep bij het gehakt en de noedels.
Hak de lente-ui fijn.
Schep de noedels met gehakt en wokgroenten in kommetjes en werk af met de lente-ui en gefrituurde uitjes. Smakelijk!
TIP: Je kunt de currypasta naar smaak aanpassen, voeg gerust meer of minder toe.