Lauwe salade van groene asperges, erwten en basilicum met een toefje citroenroom

20 MIN
4 personen
Lauwe salade van groene asperges, erwten en basilicum met een toefje citroenroom

Een prachtige groene salade die knalt van het bord: groene asperges, erwtjes, sjalotten, citroen, basilicum... Allemaal super gezonde dingen!

Ingrediënten

  • 1 kg groene asperge, in stukken gesneden
  • 250 g erwten, diepvries
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • citroenzeste, van 1 citroen
  • citroensap, van een halve citroen
  • 200 ml room
  • 3 el ongezouten boter
  • 1 handvol basilicum
  • peper
  • zeezout

BEREIDING

  1. Stoof de sjalot al roerend zacht in de boter. Doe er na enkele minuten de asperges en erwten bij en bak ze beetgaar. Kruid met peper en zeezout naar smaak. Roer er op het einde de basilicumblaadjes door.
  2. Klop ondertussen de room half stijf. Meng er de zeste en het citroensap door en klop nog even door tot de citroenroom volledig stijf is.
  3. Verdeel de salade over de borden en werk af met een toefje citroenroom.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 391.52 kcal
Koolhydraten 18.17 g
waarvan suikers 4.89 g
Vet 30.04 g
waarvan verzadigd 17.3 g
Proteïnen 10.55 g
Vezels 7.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin