Asperges met ham en mousselinesaus

30 MIN
4 personen
Asperges met ham en mousselinesaus

Typisch voor in de lente zijn witte asperges van bij ons. Heerlijk in combinatie met wat hamreepjes, kwarteleitjes en een smeuïge mousselinesaus.

Ingrediënten

  • 400 g ham, in reepjes
  • 2 bussels witte asperges, geschild
  • 6 kerstomaatjes, in kwartjes
  • 12 kwarteleieren
  • 3 eidooiers
  • 2 el water
  • 1 el citroensap
  • 200 g boter, gesmolten
  • ½ bosje krulpeterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd het harde stukje onderaan de asperges weg en halveer ze in de lengte. Kook beetgaar in gezouten water. Laat goed uitlekken en opdrogen op een proper keukenhanddoek.
  2. Kook de kwarteleitjes 4 minuten in gezouten water. Pel en halveer ze.
  3. Klop voor de mousselinesaus de eidooiers los met het water, het citroensap en wat peper en zout. Zet in een warmwaterbad. Schenk er in een straaltje de gesmolten boter bij. Blijf intussen stevig opkloppen, tot de saus bindt. Neem ze meteen van het vuur. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.
  4. Verdeel de asperges met de reepjes ham en de kerstomaatjes over de borden. Werk af met de peterselie en serveer met de mousselinesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 762.22 kcal
Koolhydraten 6.46 g
waarvan suikers 4.29 g
Vet 65.22 g
waarvan verzadigd 32.49 g
Proteïnen 36.99 g
Vezels 4.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin