Appelstoemp met kip

35 MIN
4 personen
Appelstoemp met kip

Lekkere kinderkost die volwassenen ook zullen smaken: een sappig gebakken kipfilet, met daarbij een lekker zoete appelstoemp met rozijntjes bij.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 3 appels, geschild en in stukken
  • 2 el rozijnen
  • 2 el room
  • klontje boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze.
  2. Kook ondertussen ook de appelen gaar. Stamp ze fijn tot puree en meng ze met de aardappelpuree. Roer er de room door. Kruid met peper en zout.
  3. Meng de rozijnen onder de puree.
  4. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin in wat boter. Snijd ze nadien in gelijke plakjes.
  5. Serveer de kip samen met de puree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 514.9 kcal
Koolhydraten 62.02 g
waarvan suikers 17 g
Vet 8.56 g
waarvan verzadigd 4.53 g
Proteïnen 42.41 g
Vezels 9.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin