Appel-selderstoemp met mosterdkip

40 MIN
4 personen
Appel-selderstoemp met mosterdkip

De kipfilets worden met mosterd bestreken, en krijgen dan een spek-jasje. Daarbij komt een verrassende aardappelstoemp met appel en selder. Topcombinatie!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 200 g bleekselderij, in boogjes
  • 2 appels, in blokjes
  • 4 el mosterd
  • 100 ml melk
  • klontje boter
  • 2 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Stoof kort de appelen en bleekselder aan in boter. Zorg ervoor dat het niet te papperig wordt.
  3. Bestrijk de kipfilets met mosterd, rol ze op en wikkel er een plakje spek rond.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en leg er de kipfilets in en bak kort aan. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt 15 minuten garen.
  5. Plet ondertussen de aardappelen met een pureestamper. Voeg er de melk, appelen en selderblokjes aan toe. Roer voorzichtig om. Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
  6. Serveer de kipfilets met de stoemp erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 619.62 kcal
Koolhydraten 57.87 g
waarvan suikers 9.21 g
Vet 20.65 g
waarvan verzadigd 6.78 g
Proteïnen 46.69 g
Vezels 9.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin