Wittekoolstoemp met kip

40 MIN
4 personen
Wittekoolstoemp met kip

Wat te doen met een grote witte kool? Een heerlijke stoemp met Oosterse touch maken bijvoorbeeld! Daarbij komen lekkere sappige kipsatés die je zelf maakt.

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 800 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 g witte kool, geraspt
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 500 ml kippenbouillon
  • 75 ml melk
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 2 kl koriander, fijngehakt
  • 25 g tijm, afgeritst
  • 2 kruidnagels
  • 1 kl komijn
  • 1 kl kerriepoeder
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Kook ondertussen ook de geraspte kool gedurende 1 minuut in gezouten water. Giet beide af, maar houd apart.
  2. Laat de boter smelten in een pan en doe er de koriander, komijn, kruidnagels en het kerriepoeder bij. Laat een minuut sudderen. Voeg er dan de ui aan toe en laat mee stoven. Leg er de kool bij en roer om.
  3. Overgiet met de kippenbouillon en laat het geheel 20 minuten afgedekt garen. Kruid nadien af met peper en zout.
  4. Spies de kippenblokjes op satéstokjes. Smeer ze in met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze tussen een hete grillplaat.
  5. Pureer ondertussen de gekookte aardappelen. Schenk er de melk bij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe er dan het koolmengsel bij en roer om.
  6. Serveer de wittekoolpuree met de kippensatés. Werk af met tijm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 559.36 kcal
Koolhydraten 50.64 g
waarvan suikers 9 g
Vet 21.54 g
waarvan verzadigd 8.9 g
Proteïnen 37.69 g
Vezels 11.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin